Premium kvaliteta na stolu...

Pečena svinjska vratina

Pečena svinjska vratina
  • s prirodnim začinima
  • tradicionalno dimljena na bukovu drvu
  • pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora

Pečena svinjska vratina polutrajni je proizvod, blago je dimljena i osušena na toplom zraku te malo prokuhana. To je proizvod s manjom količinom masnoće, pravilno raspoređene između mišića. Odlikuje je izuzetna sočnost i prijatan miris dima.

Prijedlozi za serviranje

Polutrajna sušena mesa narezuju se na tanke ploške debljine cca 1 mm. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak.

Tanko narezana polutrajna sušena mesa najčešće se serviraju kao glavni sastojak toplih i hladnih sendviča koji se nadopunjuju tvrdim ili topivim sirevima i svježim povrćem. Narezana na kockice ili tanke trakice, polutrajna sušena mesa vrlo su često dio šarenih salata koje u najrazličitijim kombinacijama s povrćem, sirom, vrhnjem i začinima čine pravi osvježavajući obrok. Osim sendviča i salata, polutrajna sušena mesa mogu obogatiti i različite vrste pizza.

Čuvati na temperaturi do +4ºC

 

Pročitajte istinite priče iz povijesti Gavrilovića napisane perom poznatog književnika i novinara Zvonimira Milčeca.

A naše prijedloge toplih i hladnih jela s Gavrilović proizvodima pogledajte ovdje.

Recept tjedna

Gavrilović Domaća šunka s rižotom od...

Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli...

detaljno svi recepti