Premium kvaliteta na stolu...

Milanska salama

Milanska salama
  • laganog i blagog okusa
  • rustikalnog izgleda, obavijena plemenitim plijesnima

Kao što joj i ime govori, ova talijanska poslastica ima i domaću Gavrilovićevu jednako kvalitetnu verziju. Gavrilovićeva Milanska salama većeg je promjera i priprema se od najboljeg svinjskog mesa. Krupnije je mljevena i mekšeg je zagriza od tradicionalnih kobasica po uzoru na talijanske salame iste vrste.

Prijedlozi za serviranje

Trajne kobasice narezuju se na tanke ploške debljine cca 1 mm. Tek tada se može uživati u potpunoj kombinaciji okusa i mirisa. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak.

Milansku salamu preporučujemo poslužiti uz zelene masline, marinirane tikvice ili patliđane. Uz laganiji okus Milanske salame odlično pašu fini mazivi sirevi - kozji ili ovčji mekani sir.

Čuvati na temperaturi od +4 do +8°C

 

Pročitajte istinite priče iz povijesti Gavrilovića napisane perom poznatog književnika i novinara Zvonimira Milčeca.

A naše prijedloge toplih i hladnih jela s Gavrilović proizvodima pogledajte ovdje.

Recept tjedna

Gavrilović Domaća šunka s rižotom od...

Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli...

detaljno svi recepti