Premium kvaliteta na stolu...

Kranjska kobasica

Kranjska kobasica
  • jedinstvena i fina tekstura
  • tradicionalno dimljena na bukovu drvu
  • pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
  • zadržava sočnost i mekoću nakon kuhanja

Kranjskoj kobasici ime je dao austrijski car Franjo Josip 1801. godine na svom putovanju kroz pokrajinu Kranjsku. Seoski gostioničar skromno ga je ponudio svojom domaćom kobasicom koja nije imala neko posebno ime. Oduševljen novim okusom car ju je nazvao Krainer Wurst, kranjska kobasica, po pokrajini u kojoj se zatekao.

Na Božić 2006. godine kranjske kobasice imale su čast biti diijelom svemirskoga doručka.

Prijedlozi za serviranje

Zbog svoje posebne sočnosti, Kranjska kobasica odlična je pečena na roštilju ili tavi. Izvrstan je prilog raznim varivima i grahu, a ljubitelji jačeg okusa rado će ju poslužiti s kiselim kupusom i pečenim krumpirom.

Pivo: Svijetlo ili tamno pivo

Čuvati na temperaturi do +4ºC

 

Pročitajte istinite priče iz povijesti Gavrilovića napisane perom poznatog književnika i novinara Zvonimira Milčeca.

Gavrilovićeva Kranjska i hrenovke „sa šlagom"

A naše prijedloge toplih i hladnih jela s Gavrilović proizvodima pogledajte ovdje.

Recepti uz ovaj proizvod...

  • Rižoto s Gavrilović Kranjskom kobasicom i...
  • Rezanci s Gavrilović Kranjskom kobasicom i...
  • Lovačka večera
  • Lovački ražnjići
  • Gavrilović Kranjske kobasice s kiselim zeljem...
  • Wrap s Gavrilović Kranjskom kobasicom

Recept tjedna

Gavrilović Domaća šunka s rižotom od...

Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli...

detaljno svi recepti