Premium kvaliteta na stolu...

Graničarska kobasica

Graničarska kobasica
  • s prirodnim začinima
  • tradicionalno dimljena na bukovu drvu
  • pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora

Naziv Graničarska kobasica vraća nas u vremena kada su Petrinju naseljavali graničari i branili ove prostore od prodora Turaka. Blago je slane arome, poznata po specifičnom okusu i lako se narezuje na tanke listiće.

Prijedlozi za serviranje

Trajne kobasice narezuju se na tanke ploške debljine cca 1mm. Tek tada se može uživati u potpunoj kombinaciji okusa i mirisa. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak.

Graničarska kobasica poslužuje se uz tvrdi sir i sezonsko povrće, a ljubitelji jačeg okusa poslužit će ju uz ajvar ili kisele krastavce.

Crno vino: Cabernet Sauvignon
Bijelo vino: Graševina, Škrlet

Čuvati na temperaturi od +4ºC do +8ºC

 

Pročitajte istinite priče iz povijesti Gavrilovića napisane perom poznatog književnika i novinara Zvonimira Milčeca.

A naše prijedloge toplih i hladnih jela s Gavrilović proizvodima pogledajte ovdje.

Recept tjedna

Gavrilović Domaća šunka s rižotom od...

Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli...

detaljno svi recepti