Premium kvaliteta na stolu...

Frankfurter hrenovke

Frankfurter hrenovke
  • jedinstvena i fina tekstura
  • tradicionalno dimljena na bukovu drvu
  • pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora
  • zadržava sočnost i mekoću nakon kuhanja

Frankfurter hrenovke ponosno nose titulu najkvalitetnijeg proizvoda u svojoj grupi. Izrađuju se od posebno odabrane sirovine i tradicionalnih začina uz primjenu moderne tehnologije što je garancija standardne visoke kvalitete i njihova prepoznatljivog okusa. Sastoje se od svinjskog mesa, napunjene su u prirodno ovčje crijevo te se suše, kuhaju i dime. 

Kobasice slične današnjim frankfurterkama konzumirale su se još u doba Homera i Odiseja u devetom stoljeću prije Krista. Na način kakav je i danas poznat, prvi put su pripremljene davne 1280. godine u Frankfurtu (na Maini) i tada se smatralo da su hrenovke jedino u tom gradu originalne frankfurterke. Svjetsku popularnost ove hrenovke postižu u 17. stoljeću kada se bavarski mesar, Johann Georg Lahner, iz Frankfurta preselio u Beč i sa sobom donio umijeće pravljenja frankfurter hrenovki. Originalni hot dog je kombinacija Frankfurter hrenovki i peciva.

Prijedlozi za serviranje

Frankfurterice su izvrsne za brz i jednostavan obrok tijekom cijelog dana uz dodatak raznih umaka i priloga. Poslužujemo ih, najčešće, kratko prokuhane ili pečene u tijestu. Sočni užitak za samo 3 minute!  

Pivo: Svijetlo pivo

Čuvati na temperaturi do +4ºC

 

Pročitajte istinite priče iz povijesti Gavrilovića napisane perom poznatog književnika i novinara Zvonimira Milčeca.

A naše prijedloge toplih i hladnih jela s Gavrilović proizvodima pogledajte ovdje.

Recepti uz ovaj proizvod...

  • Punjeni hot dog obložen pancetom
  • Hot dog s pikantnim umakom
  • Svitak Gavrilović Frankfurter u sjemenkama sezama
  • Zapečene Gavrilović "Frankfurterke" s gaudom...
  • Vesele hobotnice od Frankfurterica

Recept tjedna

Gavrilović Domaća šunka s rižotom od...

Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli...

detaljno svi recepti