Premium kvaliteta na stolu...

Delikates šunka

Delikates šunka
  • ugodnog i blagog okusa
  • tradicionalno dimljena na bukovom drvu
  • najkvalitetniji komadi buta
  • prirodni izvor proteina

Ručno se odabiru najbolji komadi svinjskog buta s približno jednakim omjerom mišićnog i masnog tkiva te malim udjelom masti. Izuzetna sočnost proizvoda postiže se blagim dimljenjem na prirodnom bukovom drvu i pečenjem.

Prijedlozi za serviranje

Kod vrhunskih šunki treba posebno pripaziti na debljinu rezanja. Šunke se režu tanje od trajnih kobasica. Ovisno o promjeru, kriške trebaju biti od 0.8 do 1.2 mm debljine. Najbolje bi bilo da ploške budu što tanje. Šunke se narezuju isključivo po širini proizvoda, a nikako po bočnoj strani.

Delikates šunka najbolje prija tanko narezana uz polutvrde pikantne sireve poput ementalera ili gaude. Kao dodatak poslužite ju uz šparoge, artičoke ili francusku salatu. Delikates šunku može omotati u tijesto pripremljeno za kruh i ispeći u pećnici.

Crno vino: Crni pinot
Bijelo vino: Graševina, Chardonnay

Čuvati na temperaturi do +4ºC

 

U čemu je tajna Gavrilović šunki?

Gavrilović šunke namijenjene su svima koji se brinu o svom zdravlju, a pritom se ne odriču dobrog okusa i uživanja u hrani.Tajna Gavrilović šunki krije se u ručnom odabiru najkvalitetnijih komada svinjskog buta i posebnom načinu pripreme. Blago začinjeni komadi kuhaju se u vlastitom soku ili peku i tako zadržavaju sočnost i blagi okus. Posebna pažnja posvećuje se kontroli svake faze procesa u skladu s najstrožim zdravstvenim i higijenskim standardima.

Pročitajte istinite priče iz povijesti Gavrilovića napisane perom poznatog književnika i novinara Zvonimira Milčeca.

A naše prijedloge toplih i hladnih jela s Gavrilović proizvodima pogledajte ovdje.

Recepti uz ovaj proizvod...

  • Pizza muffins
  • Đurina torta
  • Fina pita s Gavrilović šunkom i ananasom
  • Krpice s mini mini šunkom i mladim lukom
  • Hladna salata s Gavrilović šunkom

Recept tjedna

Gavrilović Domaća šunka s rižotom od...

Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli...

detaljno svi recepti