Premium kvaliteta na stolu...

Čajna kobasica

Čajna kobasica
  • s prirodnim začinima
  • tradicionalno dimljena na bukovu drvu
  • pripremljena po izvornoj recepturi starih Gavrilovićevih majstora

Čajna kobasica dobila je ime sredinom 19. stoljeća u malom baltičkom gradu Rugenwaldeu. Ime „čajna kobasica" izvedeno je izravno iz navike serviranja sendviča pripremljenih od te kobasice u isto vrijeme kada se servirao i čaj.

Prijedlozi za serviranje

Trajne kobasice narezuju se na tanke ploške debljine cca 1mm. Tek tada se može uživati u potpunoj kombinaciji okusa i mirisa. Važno je prije narezivanja oguliti ovitak.

Čajna kobasica poslužuje se uz razne polumasne sireve, majonezu i svježe povrće, a ljubitelji jačeg okusa poslužit će ju uz ajvar ili kisele krastavce.

Crno vino: Plavac mali
Bijelo vino: Graševina, Traminac, Portugizec

Čuvati na vrijednosti do +4°C do +8°C

 

Pročitajte istinite priče iz povijesti Gavrilovića napisane perom poznatog književnika i novinara Zvonimira Milčeca.

A naše prijedloge toplih i hladnih jela s Gavrilović proizvodima pogledajte ovdje.

Recept tjedna

Gavrilović Domaća šunka s rižotom od...

Na maslinovom ulju prepržimo sitno sjeckani luk uz dodatak soli...

detaljno svi recepti