Kada u Gavriloviću cvjetaju salame

Kada u Gavriloviću cvjetaju salame

Sve je već rečeno o dobroj, trajnoj Gavrilović salami. Tradicionalna receptura, osebujni okus i miris te neizostavni zvuk guštanja u mesnoj poslastici razumije svaki ljubitelj Gavrilovića. A kada krenu cvjetati salame, tek postaje zanimljivo. Iako sam pojam zvuči neobično, itekako je istinit. Riječ je o premium trajnim salamama iz linije Croatica, Kulenov cvijet i Cvit Dalmata, čije samo ime govori o tradicionalnoj recepturi i originalnom načinu posluživanja.

Jeste li znali?

Kulenov cvijet i Cvit Dalmata pripremaju se od fino usitnjenog svinjskog mesa i tradicionalnih začina. Svojim okusom odražavaju specifičnost našeg podneblja istovremeno spajajući temeljne značajke kojima se odlikuju vrhunski proizvodi Gavrilovića. Salame nostalgičnog imena također su posebne po širem promjeru s ujednačenim rasporedom mesa, masnih dijelova i začina.

Kako servirati salamu?

Široka lepeza Gavrilović trajnog asortimana obogaćena je tako dvjema salamama koje se mogu konzumirati u različitim prigodama, od doručka, marende ili gableca, u sendviču, za ručkom ili na plati kao hladno predjelo ili kao ukusan večernji zalogaj. Vole se s vrhunskim autohtonim hrvatskim sirevima poput mekog Škripavca, tvrdog Paškog sira, a u pikantnijem scenariju s dimljenim sirevima. Za pravi domaći ugođaj salame Croatica mogu se poslužiti sa svježim sirom i vrhnjem začinjenim crvenom paprikom i češnjakom. A kako bi salame i procvjetale, potrebno ih je narezati na tanke listiće i servirati ih, kako drugačije, nego u obliku cvijeta.