Divina, nova premium salama iz Di Giusto linije

Divina, nova premium salama iz Di Giusto linije

S velikim zadovoljstvom vam predstavljamo Divinu, drugu salamu u novoj liniji finih Di Giusto salama.

Jeste li znali?

Svojim laganim i blago slanim okusom, koji će prijati i mlađoj i starijoj populaciji, Divina se razlikuje od tradicionalnih Gavrilovićevih trajnih salama. Izrađuje se od najkvalitetnijih sastojaka, a nakon dimljenja na dimu bukova drva, tijekom zrenja ju obavijaju plemenite plijesni. Puni se u prepoznatljivi zakrivljeni ovitak po čemu će se vrlo lako prepoznati na policama.

Kako servirati salamu Divinu?

Salama Divina narezuje se na tanke ploške debljine cca 1 mm, a prije narezivanja važno je oguliti ovitak. Divinu preporučujemo poslužiti kao male, neobične, ali ukusne i osvježavajuće zalogajčiće uz mekani sir ricottu i svježe voće, najbolje nektarinu ili šljivu. Provjerena kombinacija je i tanko narezana Divina na bruschetti s tvrdo kuhanim prepeličjim jajima. Uz ovu salamu, od crnih je vina najbolje ponuditi Frankovku ili Cabernet Merlot, a od bijelih Rajnski Rizling ili Chardonnay.

Po kome je Di Giusto linija premium trajnih salama dobila ime?

Od druge polovice 19. stoljeća, više generacija talijanskih obitelji zime su provodile u Petrinji pripremajući fine salame u tvornici Gavrilović, a među njima je bila i obitelj Di Giusto. Članovi te obitelj bili su poznati mesarski majstori te su, radeći uz bok Gavrilovićevim majstorima, ostavili duboki trag u povijesti tvornice i hrvatske gastronomije. Dokaz čvrstih veza talijanske obitelji s Petrinjom je činjenica da potomci obitelji Di Giusto još i danas rade u Gavriloviću. Osmislivši Di Giusto liniju unutar branda Gavrilovićevih trajnih salama, odajemo im zasluženo priznanje.

Premium dizajn ove linije naglašen je tamnom bojom etikete sa zlatnim detaljima. U pozadini se nalazi originalna fotografija iz 1906. godine na kojoj su prikazani petrinjski i talijanski majstori iz Gavrilovića. Etiketu diskretno krasi i grb sjevernotalijanske pokrajine Furlanije-Julijske krajine iz koje potječe talijanska obitelj koja je zaslužna za uspjeh Gavrilovića kroz povijest.